Scrisoarea mea pentru Moș Crăciun

„Dragă Moș Crăciun, m-am gândit așa: nu sunt una dintre acele femei cu geantă Louis Vuitton, pantofi Jimmy Choo, nu știu ce Gucci sau o brățară Pandora.
Și nu vreau ce vor alte femei. Celelalte sunt făcute pentru unul din aceste lucruri.

Eu vreau un loc în care să mă ascund când nu mai pot, să fie al meu în pace, unde nu poate intra nimeni, în care mă pot pierde și să mă regăsesc și apoi să mă pierd din nou. Tu Moș Crăciun știi, noi femeile suntem imposibile, adesea facem totul singure.

Mi-aș dori să mă pot ”dizolva” din când în când, fără ca cineva să îmi spună ce să fac. Vreau tăcere și să dansez desculță. Să-mi port ridurile cât pot mai bine. Aș dori să pot îndrăzni să mă simt puternică atunci când sunt fragilă.
Și mi-aș dori o geantă micuță, dar suficient de mare pentru a conține: emoții, planuri, temeri, șoapte, batiste și bună dispoziție.

Dragă Moș Crăciun, am o ultimă solicitare pentru tine: mi-aș dori pentru fiecare femeie de pe pământ bărbați capabili care să fie altfel, să nu ne fure viața.

Știu, ai multă muncă de făcut, dar avem o singură existență. Femeile mor cu adevărat, uneori în interior și rămân în viață. Nici un cadou clasic pentru noi. Merităm mai mult decât o brățară sau un inel strălucitor. Da, merităm mai mult. Aceleași oportunități ca și pentru bărbați, o viață care cunoaște dragostea și respectul. Și pentru totdeauna. Astea da, sclipesc și miros de minune….”

Oltița Pană
Sursa: Internet

Loading...