Nu ai decât o singură viață…

În fiecare zi ar trebui să ne trezim având un scop în minte. Când nu avem un obiectiv clar definit, când nu știm pentru ce luptăm și pentru ce facem sacrificii, când nu avem nici o idee despre visurile noastre nu trăim cu adevărat. Ne lăsăm purtați de viață, de alegeri, de împrejurări și de încercări și obosim doar respirând. Doar făcând ceea ce spun alții, doar mergând în aceeași direcție cu alții, doar existând și atât.

Din acest motiv viața noastră nu este în acest moment așa cum ne-o dorim.

În viața noastră ar trebui să existe scopuri, obiective, planuri, visuri. Chiar dacă nu toate se vor îndeplini vom avea parte de o altfel de viață. Una în care noi alegem drumul pe care să-l urmăm. Una în care visurile nu sunt doar iluzii și noi nu suntem doar niște umbre. Una care ne poate oferi o experiență de neuitat și ne poate transforma în atât de multe feluri.

Observ că tot mai mulți dintre noi se trezesc fără chef de viață, obosiți de încercări, marcați de eșecuri, epuizați de rutină. Observ că diminețile, când ar trebui să fim mai voioși, mai energici, mai determinați, suntem mai morocănoși, mai deprimați, mai bătrâni. Da, cred că asta este termenul.

Îmbătrânim pe dinăuntru din cauza lipsei de activitate. Ne îmbătrânește sufletul din lipsă de visuri, obiective și planuri. Un om care nu are un scop, care nu are viziune se va mulțumi să calce pe urmele celor de dinainte. Se va mulțumi cu un trai minimalist, cu o viață goală, cu un prezent monoton și un viitor deprimant.

Bucurați-vă de tot ceea ce vă oferă viața, de extraordinar, de miracol, de frumusețe, de iubire, de toate lucrurile mărunte dar semnificative care fac parte din ea!

Oricine poate avea o viață fericită! Extraordinarul este pentru oricine îl poate vedea, simți și trăi.
Savurați viața! Dar, înainte de asta, modelați-o astfel încât să fie dulce de savurat!

Loading...