Iubește-te, femeie, cu toate imperfecțiunile tale!

O femeie nu este frumoasă doar pentru că are un păr lung, sau pentru că are un corp tonifiat subțire, niște sâni apetisanți, ori pentru că are ochi deosebit colorați, un nas mic, tenul impecabil și abdomen cu pachețele.

O femeie este frumoasă cu toate calitățile, defectele și slăbiciunile ei, o femeie este frumoasă exact așa cum este, și poate nu doar prin atuurile fizice. O femeie este frumoasă și prin felul în care se arată ca om celorlalți, prin atitudine, blândețe, veselie, autenticitate și prin energia pe care o emană. O femeie este strașnică dincolo de talentele şi abilităţile sale, dincolo de succesul profesional sau de faptul că este o bună mamă, soție, fiică.

O femeie împlinită sau “de succes” nu este neapărat cea care bifează toate cerințele societății sau are tot ceea ce știu ceilalți că ar trebui să aibă o femeie la o anumită vârstă. Și trebuie să încetăm odată cu standardele astea impuse despre cum ar trebui să fie o femeie ca să fie împlinită, “normală”, acceptată. Poate sunt femei pentru care, a fi împlinite și a avea succes înseamnă să fie libere să se arate așa cum sunt, să fie lângă oameni pe care îi plac, să aibă o viață profesională cu sens și substanță și o viață personală cu iubire și liniște.

Cât despre feminitate? Feminitatea nu înseamnă să te îmbraci doar în rochii, să fii grațioasă ca un fulg de nea sau o prințesă cu poșetă Vuiton și bucle. Feminitatea este o stare, este despre interiorul tău de femeie așa cum este el manifestat autentic în exterior. Feminitatea este fragilitate, dar este și zvâcul, nebunia aceea frumoasă pe care unele femei o au.

Feminitatea este despre conectarea cu sine, despre exprimarea sexualității fără vulgaritate, despre vulnerabilitate asumată, despre a trăi cu pasiune viața, despre emoții, a te iubi și accepta așa cum ești tu, nu cum te vor bărbatul și societatea care oricum schimbă reperele feminității de la un deceniu la altul. Cum arătau femeile considerate frumoase și feminine pe vremea lui Marlyn Monroe și care sunt tiparele de frumusețe acuma?

autor Ileana Andei, https://ileanaandrei.ro/

 

Loading...