Greseala mea? Am dat prea mult celor ce nu meritau mai nimic…

Nu oricine merită sacrificiul tău. Să faci tot posibilul pentru o persoană ignorantă e ca şi cum ai încerca să umpli un sac fără fund. Prea adesea unii cred că e „normal” să primească totul fără a face nimic – acelea sunt persoanele din partea cărora rişti să primeşti o mare dezamăgire drept răsplată pentru toată dăruirea ta.

Dacă scoţi din viaţa ta toate lucrurile pe care le faci pentru alţii, pentru a-i servi, pentru a fi iubit, pentru a te simţi o persoană valoroasă şi vrednică, pentru a face o impresie bună, pentru a fi o persoană atrăgătoare…Ce rămâne din tine?

Foarte mulţi oameni, pentru că nu cred că merită ceva mai bun, au stima de sine scăzută şi nu se iubesc pe sine suficient. Iar din acest motiv atrag în viaţa lor oameni nesimţiţi. Oameni care abuzează de ei. Se poate întâmpla să nu cunoşti suficient de bine o persoană şi să îi dai ocazia să abuzeze de tine odată. Când ai simţit că eşti tratat cu lipsă de respect, e important să acţionezi proactiv şi asertiv şi să pui acea persoană cu botul pe labe.

Nimeni nu te poate trata cu lipsă de respect fără acordul tău. Dacă eşti într-o situaţie care ţi se pare fără ieşire între oameni care abuzează de tine, gândeşte-te la tot procesul prin care ai ajuns să fii între aceşti oameni. Tu i-ai ales şi alegi în fiecare zi prezenţa şi abuzurile lor. Poţi oricând să pleci şi cel mai mare rău ce ţi-l poţi face este să tolerezi abuzurile repetate. Iar abuzurile repetate sunt de multe feluri. Pot să fie fizice, emoţionale, verbale. Dacă cineva te face să te simţi rău în mod constant, pleci sau îndepărtezi acea persoană.

 

Loading...