Cine nu te iubește așa cum ești, nu te va iubi nici atunci când vei fi cum și-a dorit să fii

A te schimba doar de dragul cuiva nu este nici motivația și nici scopul cel mai bun. Plus că nu durează. Nu trăi pentru a primi aprobarea, admirația și atenția celorlalți; nu le vei avea niciodată așa cum ți le-ai dori și vei fi toată viața nesatisfăcut, nemulțumitor, frustrat și toxic. Fii excelent de dragul excelenței, pentru că te prețuiești prea mult ca să fii un mediocru.

Nu trăi să-i mulțumești pe toți! Nu vei putea și nici nu are rost. Nici Dumnezeu nu este interesat să o facă. A trăi ca să-i mulțumești pe toți sau pe cât mai mulți înseamnă să te neglijezi pe tine din ce în ce mai mult până când nu vei mai avea ce oferi.

Desigur că este important să manifestăm spirit altruist și uneori chiar de sacrificiu dar nici unul din acestea nu vor putea fi manifestate la valoarea lor dacă ne lăsăm devalorizați prin slugărnicie. Nici unul nu suntem vreun Mesia ca să fie nevoie de sacrificii salvatoare din moarte veșnică. A mulțumi pe toți oamenii este o capcană periculoasă și un semn de suferință psihică.

Cu cât devii mai concentrat exagerat pe dorințele, sentimentele sau reacțiile celorlalți în detrimentul propriilor nevoi cu scopul de a obține aprobare, apreciere sau de a evita anumite conflicte ori represalii, cu atât vei fi mai nefericit și mai puțin apreciat.

Altfel spus, cu cât te străduiești mai tare, cu atât eșuezi mai lamentabil. Nu trăi ca să dovedești altora ce poți, cât poți și cât de bun poți fi. Fă toate acestea și fii un om plin de bunătate, pâinea lui Dumnezeu pe pământ, însă pentru tine însuți și pentru plăcerea lui Dumnezeu care te-a creat în asemănarea Lui.

Loading...